Úgy tűnik, hogy a JavaScript nincs engedélyezve az Ön böngészőjében. Engedélyezze a javascript használatát, mert weboldalunk nem tud megfelelően működni a javascriptek használatának hiányában. Kattintson ide, hogy megtudhassa, hogyan kell engedélyezni a javascripteket a bőngészőjében

Gumisarok
21815 rendelés és 4126 boldog vásárló

Gumiabroncs címke

Gumiabroncs címke szabvány

Tapadás nedves úton

Biztonság
A biztonságos vezetés kulcspontja a nedves útfelületen nyújtott tapadás, amely a gépjármű fékútjának hosszát befolyásolja. Az abroncs teljesítményét A és G kategória közé sorolják, de jelenleg a D és G minősítés nincs használatban. Az A és az F kategóriájú abroncsok fékútja között több, mint 18 m-es különbség mérhető.

Üzemanyag-fogyasztás

Az üzemanyag-fogyasztásnak a CO2 kibocsátás és az üzemeltetési költségek csökkentése szempontjából van kiemelkedő szerepe. A besorolás alapja, hogy egy adott gumiabroncs mennyivel növeli vagy csökkenti a gépjármű fogyasztását ugyanolyan felhasználási körülmények között. A különböző kategóriák 0,1-0,15 l/100 km között terjednek

Gördülési zaj

A gumiabroncsnak a gördülése által keltett saját menetzaja, melyet decibelben mérnek. Minél több a teli ív a címkén, az abroncs annál zajosabb. A jövőben 72dB-nél zajosabb abroncsokat nem lehet majd forgalomba hozni az Európai Unióban.

Összegzés

  • 2012 novemberétől a címkének köszönhetően minden felhasználó információt kap az adott abroncs üzemanyag-fogyasztást befolyásoló tulajdonságáról, a vizes útfelületen nyújtott fékteljesítményéről, valamint a gördülés közben keltett zaj mértékéről.
  • Az üzemanyag-fogyasztás tekintetében az egyes lépcsők 0,1-0,12-0,14-0,15l/100 km szerint változnak, míg a vizes útfelületen történő fékezés esetén a mért fékút hossza +3-4 m, +4-5 m, +5-6 m és több mint 6 m szerint kerül kategorizálásra.
  • A végfelhasználók megfelelő tájékoztatásában az autós magazinok által lefolytatott tesztek továbbra is rendkívül fontosak, hiszen azok a címkén szereplő 3 kritériumon felül további 11, esetenként a biztonságot is jelentősen befolyásoló szempont szerint vizsgáljak az abroncsok tulajdonságait.
  • Az abroncsoknak a téli időszakban teljesen más követelményeknek kell megfelelniük.
  • Mivel ezekre vonatkozóan a címke nem tartalmaz adatokat, így a járművezetőknek más forrásból kell információt beszerezniük egy abroncs vásárlására vonatkozó döntésük meghozatala előtt, pl: teszteredmények, kereskedői ajánlások, gyártói javaslatok, stb.

források:

Gondozó

wikipédia

http://www.conti-online.com/generator/www/hu/hu/continental/automobile/themes/tirelabel/download/EU-label-leaflet-hu.pdf