Úgy tűnik, hogy a JavaScript nincs engedélyezve az Ön böngészőjében. Engedélyezze a javascript használatát, mert weboldalunk nem tud megfelelően működni a javascriptek használatának hiányában. Kattintson ide, hogy megtudhassa, hogyan kell engedélyezni a javascripteket a bőngészőjében

Gumisarok
20951 rendelés és 4105 boldog vásárló

Téli gumi használata Európában

Ausztria

November 1 és Április 15 között. Téli közlekedési körülmények között, mind a négy keréken téli gumi vagy min. 2 hajtott keréken hólánc.

Szlovák Köztársaság

November 15. és Március 31. között. M+S gumik  a személygépkocsik számára 3.5 t összsúlyig. Tehergépkocsiknak (3.5 tonna összúly felett) a téli gumi kötelező.

Magyarország

Nincs általános téli gumi kötelezettség, de téli gu vagy hólánc használatát útjelző tábla írhatja elő.

Románia

November 1. és március 1. között télen hólánc ajánlott a hegyvidékeken.

Horvátország

Javaslat: November és április között tartsunk készenlétben téli felszerelést arra az esetre, ha az időjárás miatt téli felszerelést írnának elő.

Svájc

Nincs általános téli gumi kötelezettség, de a téli gumik használata ajánlott téli körülmények között.

Szlovénia

November 15. és március 15 között a 3.5t összúly alatti gépjárműveknél min 3mm profilmélységű téli gumi vagy min. 3mm profilmélységű nyári gumi hólánccal használható.

Olaszország

Az Aosta-völgyben október 15. és április 15. között téli gumik használata, vagy hólánc megléte szükséges.

Franciaország

Nincs általános téli gumi kötelezettség. A téli gumi használatát különösen a hegyekben az útjelző tábla írhatja elő.

Belgium

Nincs általános téli gumi kötelezettség. Téli gumi és hólánc használata csak hóval vagy jéggel fedett utakon megengedett.

Németország

Helyzettől függő, azaz a téli gumi (általában hópelyhekkel vagy M+S szimbólumokkal jelölt gumik) csak téli körülmények között kötelező.

Dánia

Nincs általános téli gumi kötelezettség, de hólánc szükséges lehet.

Norvégia

Niics általános téli gumi kötelezettség, de erősen ajánlott. A 3.5tonnánál nagyobb összömegű járműveknek télen hóláncot kell magukkal vinniük. A beutazás hólánc hiányában megtagadható.

Svédország

December 1 és március 31 között a személygépkocsikon és utánfutókon kötelez a téli gumi (M+S típusú; szöges/szög nélküli, ajánlott profilmélység 3mmm)

Cseh Köztársaság

November 1. és március 31. között. Jég és hó esetén kötelező a téli gumi (mindkét tengelyen)