Úgy tűnik, hogy a JavaScript nincs engedélyezve az Ön böngészőjében. Engedélyezze a javascript használatát, mert weboldalunk nem tud megfelelően működni a javascriptek használatának hiányában. Kattintson ide, hogy megtudhassa, hogyan kell engedélyezni a javascripteket a bőngészőjében

Gumisarok
21815 rendelés és 4126 boldog vásárló

TPMS szervíz

Az elektronikus légnyomás kontroll jelentősége

Korszerű járművekben a biztonság és a gazdaságosság fokozása érdekében használunk TPMS rendszereket. Két formája ismert az egyik a direkt vagy közvetlen jeladón keresztüli légnyomás mérés, a másik az indirekt kerék forgást figyelő rendszer. Az előző pontos megbízható értékekkel szolgál, míg utóbbi sokkal pontatlanabb és kevésbé megbízható.

A jármű üzemeltetése során az alacsony légnyomás használata az abroncsok idő előtti elhasználódását, pazarló üzemanyag használatot és balesetveszélyt jelent. Ezért fontos a légnyomás kontroll biztosítása.

Elektronikus szelep szervíz

Korszerű hordozható készülékünkel kiolvassuk a szelepek állapotát és egy átfogó elemzést adunk az elemek állapotáról és a jeladók működéséről. Amennyiben szervizelés közben szükséges cseréljük a hibás alkatrészeket a megbízható működés fenntartása érdekében.

Szervízünkben ingyenes tanácsadással segítjük ügyfeleinket.

TPMS programozás

150.000km vagy 5 év használat után vagy egyéb megsemmisülés okán szükségessé válik az elektronikus szelepek cseréje. A csere során egyes járműveknél úgynevezett felprogramozással biztosítható a további használat. Szakműhelyünk díjazás ellenében elvégzi a megfelelő műveleteket.

TPMS használata

2014 november 1-től már nemcsak az Amerikai Egyesült Államokban használatos, hanem az Európai Unióban megjelenő elektronikus szelepek második generációjának kötelező használata révén vezetik be az új személygépkocsik nyomás ellenőrzését, mely nem kiiktatható és megfelelő működése elengedhetetlen regisztrációs és vizsgakövetelmény.

A felhasználók számára a berendezések egy gyári nyomástartományon belül figyelik az abroncsok légnyomását és a vezetőnek a legtöbb gépkocsiban csak egy a műszerfalon megjelenő hibajelzéssel adnak visszajelzést az alacsony légnyomásról.

Légnyomás ellenörző hiba jelzés

A pontos hibakód kiolvasást és javítást csak TPMS szakszervízben lehetséges elvégeztetni.

TPMS hibák és javításuk

Az elektronikus jeladók is meghibásodhatnak. Jellemzően egy idő után a gyárilag előre beépített energiaforrásuk kimerül, mely használat és idő korlátos. Előfordulhat defekt következtében a szelep tönkremenetele is amikor pótolnunk kell a jeladó egységet. Defekt javító folyadék használatával tönkre tesszük a szelepet, ezért cseréje így megkerülhetetlen.

Kiviteltől függően gumi és fém szelepek vannak használatban, melyek időszakaos karbantartása indokolt. A gumi szeleptöveket és a tömítéseket a biztonság fenntartása érdekében cserélni kell.